miercuri, 10 decembrie 2008

Conditia unui medic foarte bun

In urma cu câţiva ani, în India, am întâlnit o femeie sfântă, pe numele său Akka, pe care am întrebat-o, într-o discuţie privată, care este condiţia pentru a fi un foarte bun medic? Răspunsul ei a venit în limba engleză (deşi nu-mi vorbea în engleză, deoarece ea nu vorbea această limbă): See God each patient! (Să-l vezi pe Dumnezeu în fiecare pacient!). 

Zilele trecute, prilejuit de unele fapte întâlnite în practica cea de toate zilele, m-am gândit să scriu despre acestea pe blog. Întâlnirea cu această femeie, a făcut să cadă în mine anumite prejudecăţi pe care le avusesem până atunci!

Am considerat întotdeauna că un medic care ajunge la această stare va face tot ceea ce ţine de el atunci când se află în faţa unui pacient!

2 comentarii:

adiere spunea...

In conditiile in care stim cat de mult lasa de dorit sistemul medical romanesc, trebuie sa spun ca am intalnit si un medic care se apropie de acest ideal. Din pacate doar unul. Cinste ei(este o doamna) si poate ceilalti isi vor reevalua atitudinea inainte de a intinde mana.

Giulia spunea...

.....aproape doi ani si un singur comentariu.... Pacat! Si eu stiu un doctor care gandeste la fel, tot o doamna! Dar cred ca va veni si vremea, cat de curand, cand vom incepe sa cunoastem mai multi doctori de acest fel!